Snö i Tvedöra

Untitled photo

Efter att ha kollat in mitt arkiv har jag kommit fram till att jag idag fotade detta träd för elfte gången på 5 år, men det var första gången jag såg det i vinterskrud!

Trots att jag fotat det så många gånger går jag nästan alltid ett stort varv runt trädet för att leta vinklar. Jag vill gärna variera mig men varje gång slutar jag upp på typ exakt samma ställe, det är helt enkelt det som fungerar bäst för mig. Jag är ofta ute efter en så ren bild som möjligt, om än jag inte gjorde det lika rent som jag gjort tidigare.


Också till skillnad från tidigare är ju just snön, vilket kräver lite extra tanke. Dels måste man ju har koll så att kameran inte underexponerar bilden, men också är det ju värt att undvika att trampa upp vyn framför sig. Att jobba sig framåt i ett zick-zack mönster och ta för mycket bilder är ju en klassisk lösning på det problemet!

Untitled photo
Untitled photo

Det blir en del bilder, men som många gånger förr så ser jag mer detaljer i efterhand än vad jag gör på plats, och med denna metod kunde jag i efterhand hitta en bild där jag tyckte molnen gjorde sig lite bättre mot trädet än övriga. Så det blev den bilder som fick åka upp på min facebook-sida och även fick inleda detta blogginlägg, men den är tyvärr inte tillräckligt bra för att hamna i min portfolio.

Untitled photo
Men det var rackarns skönt att komma ut en sväng denna trettondag!


  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In