Öresundsbron

- med nya och nygamla bekanta

Jag har bott i Skåne i över 5 år nu, och under den tiden har jag alltid tyckt om att fotografera. Jag är en utbildad civilingenjör som byggnadskonstruktör och är väldigt fascinerad av stora konstruktioner. Med dessa saker i åtanke är det ganska konstigt att jag aldrig tagit mig ut till Öresundsbron för att fotografera den på riktigt, men det har det just blivit ändring på!

Untitled photoDet ville sig så väl att jag fick mig en tidig julafton när bland annat dessa två kompisarna kom för att sluta sig till familjen. Har länge gått och funderat på att ta steget över till fasta gluggar och detta får väl anses vara första och den mest relevanta etappen - vidvinklar. Två snabba vidvinklar hoppas jag kommer öppna upp en del nya dörrar och jag var inte sen med att ta med dem ut! Av någon anledning blev det just Öresundsbron...Till sällskap fann jag mig en gammal bekant, och med gammal menar jag att vi inte har sett varandra på över 8 år. Det var helt enkelt på tiden så vi slog slag i saken!

Untitled photo

Att fotografera byggnadsverk är ganska likt att fotografera landskap; ingenting rör på sig och man har tid att knalla runt för att leta vinklar. Kompositionen är verkligen allt. Ta gärna en promenad runt på området innan du plockar fram kameran, känn in atmosfären och böj lite på benen (vi lever hela livet i ögonhöjd och det är inte alltid spännande att se i en bild). Sen är det bara att köra!

Jag fann mig en bild som har tagits tusentals gånger tidigare, men jag gillade den ändå!

Untitled photo

Nikon D800   -   Samyang 24/1.4 @ 24mm   -    B+W ND110   -   S: 347"   A: f/10   ISO: 100

Untitled photo

Den gråmulna himmeln gjorde sig faktiskt ganska bra mot färgskalan i bron och ett rejält gråfilter hjälpte mig få så pass långa slutartider att de små vågorna släcktes ut. 

På vägen tillbaka fann vi oss en pinne i vattnet, och det är faktiskt ganska roligt att fotografera sådana här rena bilder!

Det får väl bli att återkomma någongång när det är lite mer färg, men är ändå rätt nöjd över det dåliga vädrets utkomma!


  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In