Trollskogen

En kväll tidigare i veckan råkade jag finna min väg in till den underbart duktiga fotografen Marc Adamus hemsida. Väl där njöt jag av underbara landskap till hans berättelser och en stigande 'jag-måste-ut'-känsla infann sig. Heltidsjobbet säger sitt, likaså den inplanerade kräftskivan på lördagen, så det fick bli att ta sig ut fre-lör.

Untitled photo

Med mig fick jag mina gamla lumparvän tillika fotointresserad geolog Johan och vi satte ut på vårt lilla spontana upptåg. Målet låg inte långt hemifrån men hade ändå undgått att utforskas alldeles för länge: Trollskogen (Gryteskog) utanför Torna Hällestad, Skåne.

Untitled photo

Trollskogen har fått sitt smeknamn från alla vresbokarna som finns i området, och det var dessa lekande former som hade lockat oss ut till just denna plats.

Vi kom ut till solnedgången och middagen fick vänta tills vi dragit full nytta av ljuset som snabbt minskade i styrka. Då det var första gången på plats blev det även en del rekande och om än solnedgången var ganska vacker fick jag inte alls ihop den fotografiskt, så det blev inte mycket bilder då inte.

Annat var det under soluppgången...

Untitled photo
Untitled photo

Trots det underbara dynamiska omfånget på min Nikon D800 har jag för vana att ta lite gafflade bilder när jag fotar i skogen. De små punkter där löven inte täcker har ofta en tendens att bli utfrätta, och så var det även denna gång. Så det blev till att sätta ihop lite HDR-bilder när jag kom hem.

Johan konstaterade att detta var hans nya favoritträd, och jag kan inte påstå annat än att jag verkligen gillade det! Kändes helt OK att ligga här under trädet och äta frukost i lugn och ro i väntan på att det rätta ljuset skulle infalla. Hos mig kom trädet och bilden så pass högt i rankingen att den faktiskt hamnade i min portfolio!Formerna var verkligen roliga att leka med, och jag tror inte detta var det sista besöket i denna lilla trollskog!När solen nått tråkiga höjder packade vi ihop vårt och knallade ett par timmar innan vi fann oss en lämplig busshållplats. 

Untitled photo

Man har ju tyvärr inte Patagonien eller Nya Zeeland runt hörnet så man får ju göra vad man kan med vad som finns, och det är faktiskt riktigt roligt emellanåt!


  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In