Minicykelsemester

Detta är det första året jag befinner mig i Lund hela sommaren, och av någon anledning har jag blivit fast besluten av att inte vara där en enda sommarhelg.

När halva veckan hade gått insåg jag att jag inte hade några planer i helgen, så det var ju tvunget att rättas till. Svaret blev en minicykelsemester på den Skånska syd- och östkusten, närmare bestämt Ystad - Simrishamn.

Untitled photo

Jag hörde av mig till min foto-tokiga vän Jesper och han, liksom jag, bangar sällan kombinationen kamera och svett. Så vi tog oss ut längs vägarna för att se vad vi kunde hitta, bl.a. kor.

Untitled photo


Vi stannade lite varstans, bl.a. vid Gislövshammar. En underbart liten gammal fiskby (till utsago Sveriges minsta) som definitivt är värt ett återbesök, både för chill och för foto (förhållandena då vi var där var ej rättvisande).

Untitled photo

Till slut hamnade vi på slutdestinationen: lite berg i dagen strax norr om Simrishamn.

Japp, så var det. Vi tog oss en helg och cyklade 5 mil för att fota lite sten. Men spana in solnedgångsbilden så kanske du förstår varför?

Untitled photo
  • Untitled photo
  • Untitled photo
Untitled photo

Smaskens säger jag!

Innan solnedgången hade vi satt upp vårt tält för att efter bara kunna ta det lite lugnt. Vi hittade oss ett gäng sköna människor som grillade på den lilla halvön som vi gjorde sällskap. Som alltid i trevligt sällskap gick tiden fort men innan vi gick och lade oss ville jag bara ta en bild på natthimlen.Om än solen sedan länge hade gått ned hade inte skymningsljuset hel gett upp vilket kastade lite strålar mot klippan som annars hade varit helt svart. Att fota stjärnor i totalmörker är på tok för tråkigt för mig!

Untitled photo

Fördelen med att tälta på plats är ju helt klart att det är bara att pallra sig ur sovsäcken för att kunna uppleva soluppgången på bästa sätt! Inget sätta alarmet extra tidigt för att hinna ta sig dit eller annat hittepå.

Vart soluppgången värd besväret? Ptja, välj själv:

Untitled photo
Untitled photo
Untitled photo

Nöjda och glada kröp vi ned i sängen för att sova lite till.

När den andra morgonen till slut kom packade vi ihop vårt och begav oss in till Simrishamn där vi skiljde oss åt. Jag spenderade några timmar med att cykla de 90 km tillbaka till Lund mest för att jag kunde!

Untitled photo

Tyck vad ni vill, men ett par av bilderna är jag riktigt nöjd med och de lär snart åka upp i portfolion!

Fler små äventyr ska det bli innan även jag får ta riktig semester!


  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In