Ny hemsida

I ett par år har det legat i tankarna, men nu går min nya hemsida alldeles strax upp! Den som vill veta vad som har hänt och varför kan läsa det här! För jag är smått exalterad själv!

Untitled photo

Bakgrund

Anledningen till att jag först skaffade mig en 'riktig' hemsida var för att ha en grund att stå på. En plats dit intresserade kunde se mina bilder, lägga en beställning på en tavla eller få reda på hur de kunde komma i kontakt med mig.

Det var knappt man kunde göra det på min förra sida, som gav små till inga utrymmen för egna påhitt:

Untitled photo

Det var bilderna som stod i centrum. Ensamma. Inte helt fel men jag vill ha lite mer dynamik!

Blogg

Jag har alltid tyckt det är kul att dela med mig av min kunskap, lika kul som jag tycker det är när andra lär mig. Så i åratal har jag på olika sätt och på olika medier förmedlat vad jag tycker är intressanta tekniker och anekdoter med fotografering, men det blev allt mer spretigt med åren: en blogg här, ett videoklipp där och undervisning vart det passade. Så efter mycket jobb är jag väldigt nöjd med att presentera Bloggsektionen, där jag inte bara har en vanlig fotoblogg utan där jag har samlat nästan allt jag har producerat på alla möjliga ställen genom åren!

Untitled photo

Jag gör inga hemligheter av mina bilder, varken före, under eller efter fototillfället. Är du nyfiken hur mycket jag redigerar mina bilder jag du få dig en uppfattning om det under Före/Efter där jag visar precis vad som har hänt (tillsammans de små tankarna jag tycker man bör ha när man visar sånt).

Till bloggen har jag rotat efter inlägg från den gamla (som kommer gå ned i omfattning men ändå kvarstå) och hittat mig några nyckelinlägg. Där har tanken varit att knyta an till bilder som jag har i portfolion för den som vill läsa mer. Framöver lär inte alla inlägg vara så omfattande som vissa är där nu.

Portfolio

Bilderna i sig är dock fortfarande desamma som låg på min förra sida (med några nya givetvis), men i denna version har jag försökt göra det till mer än bara en bild. Jag kan berätta långa historien om varje bra bild jag tagit, och det har jag nu tagit i akt och förmedlar till den nyfikne, både genom bildtexter och snabba länkar till rätt blogginlägg.

Untitled photo

Bildtaggarna är också ett, för sidan, nytt sätt att sortera bilderna. Tycker du inte om den indelning jag har gjort bland mina album? Klicka på en tagg du gillar och se alla bilder med samma tagg, även bilder från blogginlägg och annat gömt!

Att jag lyckats få in mina film-projekt är också ett kul lyft, så spana gärna in dem!

Slutord

Som sagt, detta har tagit mig åtskilliga timmar att slutföra men attans vad nöjd jag är! Jag hoppas du kan dra nytta av mitt nya hem och tveka inte att höra av dig om du har några funderingar! Där är ju precis därför jag lagt till alla kommentarsfält lite varstans på sidan, precis som den nedan!


Så vad väntar du på?! Läs ett annat blogginlägg, lär dig ett fototips eller bara titta på fina bilder?


  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In