Porträttserien

Jag får mig lite idéer ibland; vissa är bra medan andra är mindre bra. När jag nu närmar mig slutet av 5 års civilingenjörsstudier vill jag gärna ha ett sätt att komma ihåg allt roligt och alla sköna människor jag lärt känna. Idén var att göra en fotobok med rena porträttbilder.


Det var en ganska ambitiös idé som fick ligga och mogna ett tag. För att det ska bli en bok krävs det ganska många sidor och därav ganska många människor. Nog för att jag kan hålla igång och ta bilder, men skulle mina vänner tycka om att ställa sig framför kameran?

Innan det fick gå för långt i tankarna var jag tvungen att ta reda på huruvida detta ens var möjligt att göra. Första tanken var ett hyra i mig i en studio ett par dagar, men det insåg jag rätt snart var för jobbigt. Så det hela slutade med att jag riggade upp mina blixtar hemma i min lilla lägenhet för att se hur det blev, och en morgonpigg Gustaf i pyjamas lyckades få till något ganska enkelt och rent!

Untitled photo
Untitled photo

Så när väl tekniken fungerade så var det vara att börja bjuda in folk, ett gäng i taget. De blev instruerade att infinna sig hemma hos mig med gladaste humör, och om de ville även ta med sig lite rekvisita för att få lite extra liv i bilden!

För att få lite extra liv i bilden såg jag till att folket även skrev sitt namn på en ritplatta, vilket var lättare sagt än gjort. Men alla fick in sitt namn och jag tycker verkligen det lyfte det hela en nivå!

Det tog lite mer än en månad att få ihop alla vänner, men totalt blev det 61 personer och 3 000 bilder, så det blev en del att gå igenom men attans va nöjd jag är!


Se alla slutgiltiga bilder här!

Tack!

Har du inte gjort en fotobok så är det verkligen något jag rekommenderar! Det är så mycket roligare att kunna hålla och bläddra bland sina bilder än att se dem på datorn! Jag använder Crimsons tjänst Frontbook och är väldigt nöjd med den!

Har du någon fråga om fotoböcker så kommentera nedan!


  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In