0330 - Sylarna

I höstas hörde min vän Per av sig och frågade om jag ville med ut och tura i Jämtland i påsk; och jag var som vanligt inte svårflörtad!

Tanken var att vi skulle köra en förlängd version av Jämtlandstriangeln med en avstickare in i Norge, men även ha tid till att göra några dagars toppturer i Sylmassivet.

Untitled photoEfter att ha tagit nattåget upp till Enafors och buss ut till Storulvån var det bara att ta till turskidorna. Första dagen gick åt till att ta sig till Sylarnas fjällstation och här är det lunchpaus i Spåime.

Bort med turskidorna och på med splitboarden - väl i Sylarna var det toppturer som gällde! Av tre dagar hade jag splitboard två, och på den sista dagen körde jag skidor. Splitboarden (delbar snowboard) var riktigt kul att åka med, om än det skiljde sig lite från en vanlig snowboard. Dock fick jag problem med stighudarna så fick köra randonée sista dagen, men då jag gillar skidor nästan lite mycket var det inga problem (och det var bra mycket smidigare).

Även när solen hade gått ned bjöd Sylarna på skådespel!Efter några underhållande dagar i Sylmassivet (inklusive en strapatsrik klättring upp på Storsylen) snörade vi på längdskidorna och drog vidare, denna gång mot Norge.

Vi nöjde oss sällan med att gå raka vägen, och vyerna var tacksamma för det!

Untitled photo

Morgonen i Norge bjöd på vacker frost men kvällen innan var faktiskt den första gången i mitt liv då jag fick se norrsken!

Untitled photo

Sista etappen gick upp till Blåhammaren fjällstation, där det skulle bjudas på påskmiddag. En riktigt bra avslutning på dessa dagars tur!Väl tillbaka i Storulvån insåg vi att det hade gått lite för snabbt, så vi slängde av oss packningen för att ta en sista sväng i närområdet. Inte nog att vi hade väldigt kul när vi så lättsamt gled runt i snön, denna bilden gjorde den lilla svängen än mer värd!

Untitled photo
Untitled photo

Måste ju avsluta med en lagbild! Och jag hoppas verkligen jag har möjlighet att komma upp igen!


  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In