0801 - Eskimå photo shoot

Jag hade bjudit in de tävlingsaktiva på min kanotklubb för en photo shoot. Det tog lite tid och krångel men när allt var igång var det riktigt kul!

  • Untitled photo
  • Untitled photo
  • Untitled photo


Det krångliga var att jag ville ha en häftigare ljussättning än vad man brukar se på denna typen av bilder. Det krävde att jag fotade på kvällen samt att jag skulle kunna sätta upp blixtar i vattnet, vilket ledde till lite huvudbry...

Det hela slutade med att jag satte en blixt på bryggan samt lade en båt för ankar några meter ut med ytterligare två blixtar för att lysa upp mitt motiv, se mitt paint-kladd här intill.

Untitled photo
  • Untitled photo
  • Untitled photo

En lifesaver med denna uppställning var att kunna köra TTL-automatik på blixtarna samt att kunna styra allt från kameran, allt med hjälp av pocketwizards för trådlös utlösning. Blixtarna i båten tejpades till relingen eller stod på stativ. Ingen person i båten utan allt styrdessmidigt från  kameran där jag satt i min egna kajak.

Alla blixtarna var riktade mot en punkt, så det var viktigt att kanotisterna paddlade just där och att jag tryckte av slutaren i precis rätt sekund. Blixten på bryggan handhölls för att enklare kunna följa motivet (om jag nu skulle missa de andra blixtarnas hotspot).

TTL-automatiken (vilket kräver fin trådlös utrustning) var perfekt då solen snabbt gick ned under plåtningen. Jobbade en del med blixtkompensation för att få en härlig balans mellan huvudljus och fylljus.

Det var emellanåt ganska jobbigt att fota från en kringflytande kajak, men den ursprungliga planen om att plåta från båt gick i kras väl på plats... Men jag är nöjd ändå, är ju inte var dag jag riggar upp på detta sätt!

När jag trodde allt var slut så blev det lite poserande med paddeln på bryggan, och plötsligt stod jag även själv där naken!

  • Untitled photo
  • Untitled photo
  • Untitled photo

  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In