0606 - UtklippanFamiljen har alltid haft en liten motorbåt, och till den givetvis ett sjökort. Som varje liten äventyrsglad unge slog jag genast upp sjökortet och letade efter det som var längst bort från allt annat; Utklippan. Sedan den dagen har jag alltid velat besöka denna klippa som ligger en bra bit utanför den övriga skärgården i Karlskrona. Men det skulle ta fram till nu, knappt 20 år senare, som jag faktiskt kom ut. Det var den lokala naturskyddsföreningen som bjöd in till en resa ut, allt organiserat av min gamla biologilärare och mentor.

Untitled photo
Untitled photoPå denna ön finns en fyr och gamla fyrvaktarbostäder som numer är ett litet vandrarhem. Det finns väl två anledningar för att folk hamnar här numer: söka skydd från dåligt väder eller att njuta av djurlivet. Jag kom för det senare...

Förutom den stora sälkolonin som finns där är även ögruppen känd för de grönfläckiga paddorna, som bara finns på ett fåtal platser i Sverige. När de vill göra sig riktigt glada så parar de sig med den vanligare stinkpaddan!

Men det jag verkligen blev förälskad i var tom horisont i alla väderstreck! Lägg på lite vackra moln och du har en garanterat bra bild!

Untitled photo

Jag spenderade 3 dagar på denna klippa, men det blev inte mycket sömn för det. Solnedgången var  kl.22 och soluppgången var 04.30. En annan person hade ju tagit tillfället i akt att sova däremellan, men det var ju då paddorna var som mest aktiva och guiden från naturskyddsföreningen satte upp lakan för att fånga nattfjärilar!

Men fågellivet gillade jag än mer än paddor och fjärilar!

  • Untitled photo
  • Untitled photo
  • Untitled photo
  • Untitled photo
  • Untitled photo

Man behöver ju lite olika saker till kameran beroende på vad man ska fota, och det tillhör ytterligheterna med just landskapsfoto mot fågelfoto. Så där fick jag välja lite, och morgonen tillhörde generellt till fåglarna. Men det var inte helt utan ångest en morgon när jag såg hur vackra molnen höll på att bli när solen närmade sig horisonten, men jag hade verkligen helt fel kamerasaker med mig och jag skulle missa hela härligheten om jag försökte byta. Så det slutade med att jag jagade fåglar som flög förbi solen, och efter ett par försök fick jag till denna!

Och jag blev ganska nöjd måste jag erkänna!


Solen gick ned även sista kvällen och jag var på sånt där lyckligt humör!

  • Untitled photo
  • Untitled photo

  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In